Thursday, February 5, 2015

Τα πλεονεκτηματα των Ασφαλτικων Κεραμιδιων
Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των ασφαλτικών κεραμιδιών περιγράφονται παρακάτω:

1. Τα ασφαλτικά κεραμίδια αντέχουν σε μεγάλο θερμοκρασιακό φάσμα: από τους -50οC έως τους +90oC. Στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται τόσο σε ζεστά κλίματα όπως π.χ. στην Κρήτη όσο και σε κρύα κλίματα π.χ. στα Ζαγοροχώρια.
2. Παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή στις γρήγορες μεταβολές της θερμοκρασίας, στα λεγόμενα θερμοκρασιακά σοκ. Διαφορές των 25oC σε ημερήσια βάση και 60οC σε ετήσια δεν αποτελούν πρόβλημα για τα ασφαλτικά κεραμίδια.
3. Είναι απολύτως στεγανά ακόμη και κάτω από παρατεταμένες καταρρακτώδεις βροχές. Σ’ αυτό συντελεί το μεγάλο ποσοστό επικάλυψης: από 2,3m2 αναπτύγματος ασφαλτικού κεραμιδιού προκύπτει 1m2 ωφέλιμο.
4. Είναι αδιαπέρατα από τον αέρα και το χιόνι σε μορφή πούδρας γι’ αυτό χρησιμοποιούνται χωρίς πρόβλημα σε μεγάλα υψόμετρα.
5. Έχοντας μηδενική απορροφητικότητα νερού είναι απρόσβλητα από τον παγετό.
6. Δεν έχουν παρατηρηθεί ιδιαίτερα προβλήματα μετά από χαλαζοπτώσεις.
7. Τα ασφαλτικά κεραμίδια μπορεί να είναι πολύ ανθεκτικά στην ανεμοπίεση εάν κι εφόσον καρφωθούν και κολληθούν βάσει των οδηγιών του κατασκευαστή.

8. Το μικρό τους βάρους – περ. 10-11Kg/m2 – επιβαρύνει λιγότερο την κατασκευή. Τα τσιμεντένια κεραμίδια ζυγίζουν περίπου 60-70Kg/m2 και τα κλασσικά πήλινα 70-80 Kg/m2. Από σεισμικής άποψης μια τέτοια μάζα συγκεντρωμένη στο ανώτερο σημείο της στέγης δεν είναι ό,τι το καλύτερο.
9. Η εφαρμογή τους είναι σχετικά απλή, πάντως απλούστερη από τους άλλους τύπους κεραμιδιών. Είναι δυνατόν να εφαρμοσθούν από ικανούς ιδιώτες βάσει των οδηγιών που δίνονται σε αυτό το blog. Πάντως για μεγάλης έκτασης ή πολύπλοκες σκεπές χρειάζεται επαγγελματίας εφαρμογέας.
10. Η υψηλή αισθητική είναι το μεγάλο ατού των ασφαλτικών κεραμιδιών. Παραδίδονται σε:
- πολλούς τύπους π.χ. ορθογωνικά, ημικυκλικά, εξαγωνικά, ανισόπαχα κλπ.

- πολλά χρώματα και μάλιστα σε συνδυασμούς χρωμάτων (shaded).

Επίσης υπάρχουν κεραμίδια επικαλυμμένα με χαλκό (διαβάστε τη σχετική ανάρτηση) ή τιτανιούχο ψευδάργυρο.


Η μεγάλη ποικιλία των προσφερόμενων τύπων επιτρέπει την εξατομίκευση του τελικού αποτελέσματος.
11. Τα ασφαλτικά κεραμίδια καλύπτουν τις πιο extreme αρχιτεκτονικές απαιτήσεις, γιατί προσαρμόζονται εύκολα στις πιο πολύπλοκες επιφάνειες. Επίσης τοποθετούνται σε κλίσεις έως και 90ο.
12. Τα ασφαλτικά κεραμίδια είναι δοκιμασμένο προϊόν στις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας.
13. Είναι σχετικά αθόρυβα: Η βροχή πέφτοντας δε μεταφέρει στο εσωτερικό ιδιαίτερους θορύβους.
14. Είναι από τα υλικά που χρειάζονται μίνιμουμ συντήρηση. Περισσότερο πρέπει κανείς να τσεκάρει τα συστήματα των υδροροών παρά τα ίδια τα κεραμίδια.
15. Είναι εύκολα επισκευάσιμα.
16. Είναι πιο οικονομικά σε σχέση με τις άλλες γνωστές επικαλύψεις.-Βίντεο τοποθέτησης:https://www.youtube.com/watch?v=MktzWJhZ8F4
-Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε μας στο: http://eurowood.gr/
-Γραμμή επικοινωνίας: 2295023842
 
 
 
source:http://maconwaterproofing.blogspot.gr/2008/10/blog-post.html?view=magazine

No comments:

Post a Comment